Utbyggnad av träaltaner

Flera medlemmar med lägenheter på nedre plan har utryckt önskemål om att få bygga ut sina träaltaner på husens baksida. Frågan togs upp på 2019 års stämma i maj, där det beslutades att styrelsen fick fatta beslut i varje enskilt fall, efter att lägenhetsinnehavarna inlämnat skisser på önskad tillbyggnad.
Efter konsultation med jurister har det dock visat sig att styrelsen inte är behörig att fatta dessa beslut, eftersom utbyggnaderna sker på föreningens gemensamma mark så måste besluten tas på föreningsstämman.

Detta innebär att de som nu önskar bygga ut sina altaner måste inför 2020 års stämma i maj lämna in skisser på tänkt utbyggnad, där mått och material framgår. Varje ansökan prövas enskilt av stämman, vilket kan innebära att vissa får bygga ut, andra inte. I de fall där stämman beviljar utbyggnad ska alla lägenhetsägare i efterhand informeras om beslutet och säger en eller flera då nej, så prövas ärendet i hyresnämnden för slutligt beslut. För de som genomför utbyggnaden upprättas ett upplåtelseavtal med föreningen som tar ut en avgift för detta.